Fågelns sång

30.10.2013 kl. 12:56
När jag var ung. Så gick jag igenom en liten skog för att komma till skolan.
I denna lilla skog bodde det en fågel. Ingen visste vad det var för fågel. Men sången var magisk. Den började sjunga direkt man satte sin fot på stigen och slutade när foten steg av stigen.

Ornitologerna var dit och undersökte. ingen av dem hade hört en sådan sång
Varje gång de kom närmare, Försvann sången och började sjunga i en annan del.
De satte upp nät för att försöka fånga den. Till ingen nytta.

Mormor sa att det var en fågel med den finaste rösten. Även den visste om det. Därför sjunger den.
Men! lyssnar du inte så blir den sur. Då är han inte glad. Så pass dig pojk.

På min 11 års födelsedag. Fick jag en bärbar cd-spelare. jag var lycklig. Den blev en del av mig. Dock, Varje gång jag kom i närheten av skogen så tog jag av den. Jag kom ihåg vad mormor sa.

En dag lånade kompisen den, Han ville lyssna på en ny cd när han gick hem. Han lovade att komma med den till mitt på kvällen, Skulle ringa före så skulle vi mötas utanför skogen på hans sida.

Kvällen kom, Han ringde och jag började gå. När jag sätter foten in i skogen så hör jag inte sången. Vart är den? Jag gick, Halvvägs in på stigen så ser jag min spelare sönderhackad av klor och näbbar. Inget spår av min kompis ses.

Jag plockar upp den och går hemåt. Vägen hem har aldrig varit mer skrämmande. Det kändes som om jag hade ögon på mig som dömde mig för varje steg. Varför hittade jag min spelare på stigen? Vi skulle mötas på hans sida. Han måsta varit tidigare och bestämt sig för att gå in med spelaren på.

Jag visade min mor och far spelaren. Mor ringde direkt till min kompis föräldrar. Kompisen hade ej kommit hem. Det ordnades skallgång. Polis, militär och frivilliga. Pojken fanns aldrig mer.

Skogen började dö långsamt. Sången återkom aldrig mer. Sista åren som jag gick igenom skogen så var den död och allt som någonsin skulle visat vara liv var borta.

Kompisen han lever i minnena. De försökte resa en gravsten till hans ära i skogen. Den hittades nästa dag  omkull, fylld med repor som endast en fågel kan åstadkomma med sina klor och näbbar. De försökte ej att lägga en ny.

 

Efter ord: Jag fick inspiration att skriva denna berättelse när jag såg så många människor gå på skogsstigar med sina hörlurar på. De missar ju skogens underbara ljud som finns.

 

 

 

Smaklös humor.Tecknat

 

Skräckhistorier

 

flum

 

Senaste kommentarer